Wille 465 kiihdytysrataa puhdistamassa Nitro Nationalsissa

7.6.2017
Kesä-heinäkuun vaihteessa Alastaro Circuit moottoriradalla ajettiin FHRA Nitro Nationals -kiihdytyskisat. Monivuotisen Wihurin yhteistyön ansiosta oman osansa tapahtuman kunnossapitotoimista oli hoitamassa myös Wille 465 kiinteistöhuoltokone Wille Optim-avoharjan kanssa.

Suomen taatusti nopeimmassa, ja yleisömäärältään Suomen suosituimpiin moottoriurheilutapahtumassa, FHRA Nitro Nationalsissa, käytiin tiukkaa taistelua aurinkoisissa merkeissä niin Drag Racing EM-sarjan kuin SM-osakilpailujenkin merkeissä. Kilpailemassa Euroopan ja Suomen mestaruuspisteistä oli huipputiimejä ja kuljettajia niin kotimaasta kuin muualtakin Euroopasta.

Tärkeää roolia osana kiihdytyskilpailuiden huippusuorituksia näyttelee myös itse kiihdytysrata, jonka puhtaanpidosta koko kilpailujen ajan oli huolehtimassa Wille 465 kiinteistöhuoltokone Wille Optim -avoharjan kanssa kiihdytyssuoraa säännöllisesti puhtaaksi lakaisten.

Rata, kuten myös kilpailijat ajoneuvoineen olivatkin huippukunnossa, sillä Nitro Nationalsissa uusia rataennätyksiä tehtiin useissa eri luokissa niin autolla kuin pyörälläkin.

Lisätietoa niin Alastaron kilpailuista kuin kiihdytysajoja organisoivasta Finnish Hot Rod Assosicationistakin löydät sivuilta www.fhra.fi.

kuva: Santeri Ampuja / motorsport.kuvat.fi